Planetproof

BEWUST GENIETEN

Bij Melkan vinden we het belangrijk om bewust te genieten van wat het leven te bieden heeft en dat zo duurzaam mogelijk te doen. Op een groot deel van onze melk, karnemelk, boter, kaas, kwark, yoghurt en toetjes staat het keurmerk On the way to PlanetProof.

Al deze PlanetProof zuivel maken we van melk die geproduceerd wordt door melkveehouders die werken aan een schonere lucht, vruchtbare grond, dierenwelzijn en een goede waterkwaliteit. De betrokken melkveehouders krijgen een meerprijs voor deze inspanningen.

Je vindt het keurmerk On the way to PlanetProof al op veel van onze producten. En dat worden er binnenkort alleen maar meer.

EXTRA GOED VOOR KOEIEN EN KALVEREN

On the way to PlanetProof is het onafhankelijke duurzaamheidskeurmerk van Stichting Milieukeur. Met het keurmerk wil de stichting de productieketen van onder meer groenten, fruit, bloemen, eieren én zuivel verduurzamen.

De PlanetProof boeren en tuinders zetten zich extra in voor de natuur, het klimaat en het dierenwelzijn. Voor de natuur betekent dit bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen en meer ruimte voor bloemen en insecten. Voor het klimaat komt dat neer op het gebruik van duurzame energie en minder CO2-uitstoot. Voor melkveehouders betekent het dat ze extra goed voor hun koeien en de kalveren zorgen. Zo hebben de koeien massageborstels, eigen ligbedden en gaan ze regelmatig de weide in.

Om het keurmerk te mogen voeren moeten de melkveehouders aan strenge eisen voldoen. Die worden elk kwartaal gecontroleerd.

Met het kopen van PlanetProof producten steun je alle PlanetProof producenten en kies je voor een duurzamere wereld.

Naar PlanetProof