Over melkan

 

JE PROEFT DE LIEFDE EN DE AANDACHT

Melkan biedt lekkere zuivel die met liefde en plezier gemaakt is. En dat proef je. Niet alleen in onze melk en karnemelk, maar ook in onze boter, kaas, kwark, yoghurt en toetjes. Geniet ervan!

Lekker zorgeloos aan tafel kan het beste moment van de dag zijn. Bij Melkan vinden we het belangrijk om bewust te genieten van alles wat ‘t leven biedt. En als het even kan, doen we dat zo duurzaam mogelijk. Daarom vind je op een groot deel van ons assortiment het keurmerk On the way to PlanetProof.

VOOR NATUUR, KLIMAAT EN DIERENWELZIJN

On the way to PlanetProof is een onafhankelijk duurzaamheidskeurmerk. Door PlanetProof producten te kopen steun je melkveehouders die zich meer dan gemiddeld inzetten voor natuur, klimaat en dierenwelzijn.

Meer lezen

WEI BLIJ, JIJ BLIJ

Koeien grazen graag. Daarom gebruiken we voor onze zuivel zoveel mogelijk weidemelk. Weidemelk komt van boerderijen waar de koeien minstens 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de wei lopen.

Naar weidemelk

Vegetarisch, veganistisch… wat is wat?

Het ‘vegetarisch’ icoon geeft aan dat een product vegetarisch (vega) is. Dit icoon hebben wij zelf ontwikkeld en voldoet aan onze eigen criteria en wordt niet gecontroleerd door een onafhankelijke instantie. Het ‘vegetarisch’ icoon geeft aan dat er in een product geen dieren zijn verwerkt. Er zit geen vlees of vis in, geen insecten en bijvoorbeeld ook geen gelatine of dierlijk stremsel (in kaas). En dankzij het icoon is het vinden van vegetarische producten in het schap een stuk makkelijker.

 

 

Het ‘veganistisch’ icoon geeft aan dat een product veganistisch (vegan) is. Dit icoon hebben wij zelf ontwikkeld en voldoet aan onze eigen criteria en wordt niet gecontroleerd door een onafhankelijke instantie. Het ‘veganistisch’ icoon geeft aan dat er niet alleen geen dieren in het product verwerkt zijn, maar ook dat er helemaal geen ingrediënten van dierlijke oorsprong in het product zitten. Dus ook geen melk, geen ei én geen honing. De producten zijn daarnaast ook niet geproduceerd met behulp van dierlijke hulpstoffen.