MELKAN BREIDT ASSORTIMENT UIT MET KAAS

Beesd, 9 juli 2019

Melkan, het zuivelmerk van inkooporganisatie Superunie, breidt het assortiment uit met kaas. De kaas van Melkan is vanaf deze week verkrijgbaar. Een deel van het Melkan kaasassortiment is voorzien het duurzaamheidskeurmerk On the way to PlanetProof.

De stap richting het kaasschap sluit volledig aan bij de strategie om van Melkan een sterk zuivelmerk te maken, dat zich in verschillende zuivelcategorie├źn onderscheidt. Naast kaas zijn onder andere (houdbare) melk, karnemelk, yoghurt, vla, kwark, skyr, koffiemelk en boter onderdeel van het Melkan-assortiment.

Eerste PlanetProof Goudse 48+ kaas

Een deel van de Goudse 48+ kaas van Melkan is voorzien van het PlanetProof duurzaamheidskeurmerk. Hiermee zijn de leden van Superunie de eersten die Goudse 48+ kaas met het PlanetProof keurmerk verkopen. De Melkan kaas met het PlanetProof keurmerk stroomt geleidelijk in. Op dit moment zijn de Jonge, Jong Belegen en Belegen Goudse 48+ kaas plakken en stukken al voorzien van het keurmerk. Ook melk, karnemelk, vanilleyoghurt en vanillevla dragen het keurmerk van PlanetProof.
Melkan kaas vervangt het Bon Appetit-merk en een groot deel van de private labels van leden van Superunie.

Over Superunie

Superunie is de inkooporganisatie die in Nederland 13 onafhankelijke supermarktorganisaties vertegenwoordigt. De leden van Superunie beleveren meer dan 1.700 supermarkten, die lokaal, regionaal en/of landelijk verspreid zijn. Tezamen voorzien ze ongeveer een derde van de Nederlandse bevolking van de dagelijkse boodschappen. Zo draagt de collectieve inkoop via Superunie bij aan de pluriformiteit in de Nederlandse foodretail. Superunie is inmiddels al meer dan 60 jaar succesvol.