American pancakes met rozijnen en pecannoten
4 personen, 40 min.
Ingrediƫnten
- 100 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 eetlepel suiker
- 0.5 citroen (rasp)
- 1 ei
- 150 milliliter Melkan karnemelk of
- 150 milliliter Melkan melk
- 50 gram rozijnen
- 20 gram pecannoten (grof gehakt)
- 1 eetlepel Melkan boter
Bereiden
Meng de bloem met de bakpoeder, suiker en citroenrasp in een kom. Splits het ei en klop het eiwit in een andere kom met een snufje zout tot stijve pieken.
Klop de eidooier los met de melk en giet bij het bloemmengsel. Klop tot een beslag en schep dan de rozijnen en noten erdoor. Spatel eerst de helft van het eiwit erdoor en vervolgens de rest van het eiwit.
Verhit een koekenpan op een lage stand en bestrijk met een beetje boter. Schep een beetje beslag in de pan en laat vanzelf uitlopen. Keer de pancake als er luchtbelletjes op het beslag verschijnen en bak ook de andere kant nog kort. Bak zo nog meer pancakes van de rest van het beslag. Lekker met ahornsiroop of stroop.
Tips
- Bak deze pancakes met rozijnen en pecannoten niet te heet, dan verbranden de suiker en rozijnen in het beslag.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
230 kcal
Koolhydraten
31 g
Eiwit
7 g
Vet (waarvan verzadigd)
8 g (3 g)
Dit recept komt van Boodschappen