6 personen, 70 + 50 min.
500 gram zachtzure appels (geschild, in smalle partjes)
3 eetlepels citroensap
170 gram suiker
3 eieren
150 gram cakemeel
50 gram amandelschaafsel
1 theelepel kaneelpoeder
springvorm (24 cm ø)
Verwarm de oven voor op 160°C.
Besprenkel de appelpartjes met de helft van het citroensap.
Roer of mix de boter en 150 gram suiker tot een luchtige massa. Klop de eieren er één voor één door.
Meng de rest van het citroensap door de kwark. Schep het kwarkmengsel door de eieren met de suiker.
Spatel het cakemeel er luchtig door. Schep het beslag in de ingevette springvorm en strijk de bovenkant iets glad.
Verdeel de appelpartjes over het beslag. Strooi de geschaafde amandelen erover.
Meng de rest van de suiker en kaneelpoeder en strooi dit mengsel over de appel en amandel.
Bak de cake iets onder het midden van de oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.
Energie
510 kcal
Koolhydraten
55 g
Eiwit
11 g
Vet (waarvan verzadigd)
26 g (13 g)
Dit recept komt van Boodschappen