Appelkwarktaart

6 personen, 70 + 50 min.


Ingrediënten

  • 500 gram zachtzure appels (geschild, in smalle partjes)

  • 3 eetlepels citroensap

  • 100 gram Melkan boter
  • 170 gram suiker

  • 3 eieren

  • 250 gram Melkan kwark
  • 150 gram cakemeel

  • 50 gram amandelschaafsel

  • 1 theelepel kaneelpoeder

  • springvorm (24 cm ø)


Bereiden

Verwarm de oven voor op 160°C.

Besprenkel de appelpartjes met de helft van het citroensap.

Roer of mix de boter en 150 gram suiker tot een luchtige massa. Klop de eieren er één voor één door.

Meng de rest van het citroensap door de kwark. Schep het kwarkmengsel door de eieren met de suiker.

Spatel het cakemeel er luchtig door. Schep het beslag in de ingevette springvorm en strijk de bovenkant iets glad.

Verdeel de appelpartjes over het beslag. Strooi de geschaafde amandelen erover.

Meng de rest van de suiker en kaneelpoeder en strooi dit mengsel over de appel en amandel.

Bak de cake iets onder het midden van de oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.


Tips

  • Vervang de appels eens door handperen. In plaats van cakemeel is zelfrijzend bakmeel ook geschikt.
  • Probeert het eens met een Spaanse moscatel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie

510 kcal

Koolhydraten

55 g

Eiwit

11 g

Vet (waarvan verzadigd)

26 g (13 g)

Dit recept komt van Boodschappen