Deel het recept:

Barbecuesalade van zoete aardappel met frisse kwarksaus

4 personen, 40 min.
Ingrediënten
  • 500 gram zoete aardappels (geschild)
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 grote courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 bosje koriander (grof gehakt)
  • 1 bosje munt (grof gehakt)
  • 1 blik artisjokharten (uitgelekt, in kwarten)
  • 100 gram Melkan magere Franse kwark
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 2 eetlepels olijfolie
  • barbecue
Bereiden

Steek de barbecue aan. Stoom of kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Laat afkoelen en snijd ze in de lengte door.

Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in dikke plakken. Meng de ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zout en peper.

Bestrijk de zoete aardappel, paprika en courgette met olijfolie en rooster op het rooster van de hete barbecue om en om bruin en gaar. Laat op een schaal afkoelen tot lauwwarm.

Schud de gegrilde groenten in een grote schaal om met de groene kruiden en artisjok. Verdeel over 4 grote borden. Schep een lepel kwarksaus erbij en serveer direct. Lekker met geroosterd pitabrood of platbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
260 kcal
Koolhydraten
37 g
Eiwit
6 g
Vet (waarvan verzadigd)
8 g (1 g)