Deel het recept:

Bitterkoekjesvla

6 personen, 30 min.
Ingrediƫnten
Bereiden

Leg de koekkruimels in een kom en besprenkel ze met hete melk.

Roer in een tweede kom custardpoeder en suiker door elkaar. Voeg een scheutje melk toe en roer alles goed door elkaar. Zorg dat alle klontjes verdwenen zijn. Breng de rest van de melk aan de kook.

Roer het custardmengsel bij kleine beetjes tegelijk door de hete melk.

Laat de vla onder voortdurend roeren op een matige hittebron ongeveer 1 minuut zachtjes koken.

Roer ten slotte de bitterkoekjeskruimels door de vla. Giet de vla in een schaal. Strooi eventueel een dun laagje suiker op de vla; dat voorkomt dat er een vel ontstaat. Dek de vla af met huishoudfolie en laat afkoelen.

Tips
  • Vervang een deel van de melk waarmee de koekkruimels worden besprenkeld door bruine rum, amandellikeur, kirsch of marasquin.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
210 kcal
Koolhydraten
34 g
Eiwit
7 g
Vet (waarvan verzadigd)
5 g (2 g)