Blauwebessenmuffins
12 personen, 15+20 min.
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 ei
- 100 gram witte basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 250 milliliter Melkan karnemelk
- 1 eetlepel Melkan boter (gesmolten)
- 250 gram blauwe bessen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloem met het bakpoeder en een snufje zout.
Klop het ei met de basterd- en vanillesuiker schuimig en roer de karnemelk erdoor. Klop het bloemmengsel in gedeelten erdoor.
Schep de boter en blauwe bessen luchtig door het beslag.
Vul de cakevormpjes of holtes van de muffinvorm tot ⅔ met het beslag en bak de muffins in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Tips
- Neem bosbessen in plaats van blauwe bessen. Vervang de karnemelk door 125 ml melk en 125 ml yoghurt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
145 kcal
Koolhydraten
28 g
Eiwit
4 g
Vet (waarvan verzadigd)
2 g (1 g)
Dit recept komt van Boodschappen