Deel het recept:

Cheesecake met chocokoekjes

8 personen, 15+60 min.
Ingrediënten
Bereiden

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal de biscuits helemaal fijn in de keukenmachine en meng de gesmolten boter erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Druk aan en laat opstijven in de koelkast.

Verwarm intussen de oven voor op 160ºC. Roer de suiker, citroenrasp, -sap, kwark en eieren goed door elkaar. Giet dit mengsel op de koekbodem in de ingevette springvorm.

Bak de cheesecake in de oven in 50-60 minuten gaar en goudbruin. De taart zal nog een beetje lobbig zijn, maar wordt stevig na afkoelen. Laat helemaal afkoelen en zet eventueel daarna nog een paar uur in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
965 kcal
Koolhydraten
46 g
Eiwit
16 g
Vet (waarvan verzadigd)
27 g (18 g)