Chocolade-banaanmousse met kokos

2 personen, 25 + 60 min.


Ingrediënten

  • 2 bananen (in plakjes, bevroren)

  • 1 vanillestokje (opengesneden, merg eruit)

  • 2 eetlepels cacaopoeder

  • 200 milliliter Melkan kokosdrink of sojadrink
  • 2 eetlepels kokosrasp

  • evt. 125 milliliter sojaroom (gekoeld)

  • 50 gram bramen (om te garneren)


Bereiden

Pureer de bevroren bananen met het vanillemerg en de cacao. Voeg zoveel kokos- of sojamelk toe dat het een dikke vla wordt.

Roer de kokosrasp er door en verdeel het mengsel over 2 glazen. Zet circa 1 uur in de diepvries.

Klop eventueel de koude soja‘room' op. Garneer de chocolademousse met een toef sojaroom en bramen.


Tips

  • Spatel een deel van de opgeklopte sojaroom door de mousse.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie

290 kcal

Koolhydraten

32 g

Eiwit

8 g

Vet (waarvan verzadigd)

12 g (6 g)

Vezels

7 g

Zout

0,2 g

Dit recept komt van Boodschappen