Clafoutis met vanilleyoghurt
4 personen, 10+40 min.
Ingrediënten
- 350 gram peren (geschild, zonder klokhuis, eetrijp)
- 150 gram blauwe bessen
- 1 theelepel vanillesuiker
- 200 milliliter Melkan halfvolle vanilleyoghurt
- 100 milliliter Melkan volle melk
- 3 eieren
- 40 gram bloem (gezeefd)
- 1 eetlepel Melkan roomboter ongezouten (gesmolten)
- evt. poedersuiker (om te bestrooien)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de peren in plakjes en verdeel ze over de ingevette taartvorm. Verdeel de bessen erover en bestrooi met de vanillesuiker.
Klop de vanilleyoghurt, melk en eieren met een garde door elkaar. Klop de bloem en als laatste de gesmolten boter erdoor. Giet dit beslag over het fruit en bak de clafoutis in het midden van de oven in circa 40 minuten bruin en gaar.
Neem uit de oven en bestrooi eventueel met poedersuiker. Serveer (lauw)warm. Lekker met Melkan slagroom of crème fraîche.
Tips
- Gebruik liever geen springvorm, want die kan gaan lekken in de oven.
- Dit recept is ook lekker met pruimen in plaats van peer en bessen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
235 kcal
Koolhydraten
28 g
Eiwit
9 g
Vet (waarvan verzadigd)
9 g (5 g)
Dit recept komt van Boodschappen