Croque monsieur met bechamelsaus
- 4 dikke sneeën witbrood (van oud brood)
- 1 eetlepel Melkan smeerbare roomboter ongezouten
- 2 plakken ham
- 1 theelepel mosterd
- 50 gram Melkan oude 48+ kaas geraspt
- 40 gram Melkan roomboter ongezouten
- 40 gram bloem
- 500 milliliter Melkan volle melk
- nootmuskaat
Smelt voor de bechamelsaus de roomboter op een lage stand in een (steel)pan. Roer de bloem met een garde erdoorheen en laat 1 minuut al roerend garen. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk toe. Voeg pas weer melk toe als de vorige portie is opgenomen.
Laat de saus 3-5 minuten koken op een lage stand en roer af en toe over de bodem om aanbranden te voorkomen. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en laat afkoelen.
Besmeer 2 boterhammen aan een kant met boter. Keer ze om zodat ze met de boterkant naar beneden liggen en beleg elke boterham met 1 plak kaas, een beetje mosterd, 1 plak ham en nog 1 plak kaas. Leg de overige boterhammen erbovenop en besmeer deze ook met boter. Verwarm de ovengrill voor.
Verhit een koekenpan en leg de broodstapeltjes erin. Bak de tosti’s op een lage stand om en om goudbruin, tot de kaas gesmolten is.
Leg de tosti’s op de bakplaat en bestrijk met een paar lepels bechamelsaus. Bestrooi met de geraspte kaas en gratineer onder de ovengrill. Serveer direct. Lekker met een groene salade.