Deel het recept:

Dahl met gemengde groenten en kokos yog

4 personen, 10+20 min.
Ingrediƫnten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 verse gember (fijngehakt, geschild, ca. 2 cm)
  • 1 eetlepel garam masala
  • 250 gram rode linzen (gedroogd)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 gram gemengde groenten (in kleine blokjes)
  • 0.5 bosje koriander (fijngehakt)
Bereiden

Verhit de olie in een braadpan op een lage stand en fruit de ui circa 4 minuten. Voeg de knoflook, gember en garam masala toe en fruit nog 1 minuut.
Voeg de linzen, tomatenblokjes, groenten, zout, peper en een blikje water toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 15-20 minuten stoven op een lage stand.
Pureer de linzen met een staafmixer tot de gewenste dikte en breng eventueel verder op smaak. Schep de soep in kommen en garneer royaal met de koriander en kokos yog. Lekker met naanbrood of rijst.

Tips
  • Kies voor de gemengde groenten in dit recept bijvoorbeeld voor tomaat, wortel, bleekselderij, aardappel, knolselderij en/of biet.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
0 kcal
Koolhydraten
0 g
Eiwit
0 g
Vet (waarvan verzadigd)
0 g (0 g)