Deel het recept:

Frisse aardappelsalade met yoghurt en spekjes

4 personen, 25+60 min.
Ingrediƫnten
  • 125 gram spekblokjes
  • 500 gram vastkokende aardappels (in blokjes)
  • 150 gram diepvriesdoperwten (ontdooid)
  • 125 milliliter Melkan Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1/2 citroen (sap)
  • 1 kleine rode ui (gesnipperd)
  • 1 bosje verse bieslook (fijngehakt)
Bereiden

Bak de spekblokjes uit in een droge, hete koekenpan en laat uitlekken.

Kook de aardappelblokjes in circa 15 minuten gaar in water met zout. Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de doperwten toe. Giet de aardappels en doperwten af en laat uitdampen.

Meng intussen de yoghurt met de mayonaise en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.

Meng de yoghurtsaus, spekblokjes, ui en bieslook met de aardappels en doperwten en zet de salade minimaal 1 uur in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
305 kcal
Koolhydraten
31 g
Eiwit
12 g
Vet (waarvan verzadigd)
14 g (5 g)