Frozen yoghurt met aalbessen en granola
4 personen, 25+180 min.
Ingrediƫnten
- 400 gram aalbessen (gerist)
- 4 takjes aalbessen (om te garneren)
- 400 gram Melkan Griekse yoghurt
- 100 gram hazelnoten (grof gehakt)
- 75 gram granola of cruesli
- honing
- 4 kleine glaasjes of schaaltjes
Bereiden
Leg de aalbessen in een diepvriesbakje en zet afgedekt circa 3 uur in de diepvries. Zet de yoghurt en de met koud water omgespoelde glazen circa 45 minuten in de diepvries.
Schep de hazelnoten door de granola. Pureer de helft van de bevroren bessen en de yoghurt in een blender en meng niet te lang tot een samenhangend geheel.
Schep laagjes granola, aalbessenyoghurt en bevroren aalbessen in de glazen en zorg dat de bovenste laag uit aalbessen bestaat. Bedruppel met honing.
Tips
- Maak schotsen frozen yoghurt. Meng 2 eetlepels honing door de yoghurt. Leg een stuk bakpapier in een lage diepvriesbak of ovenschaal en giet de yoghurt erin. Verdeel de aalbessen en hazelnoten erover.
- Zet dit mengsel minimaal 3 uur in de diepvries, tot het hard is. Neem 10 minuten voor gebruik uit de diepvries en breek in stukken.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
430 kcal
Koolhydraten
22 g
Eiwit
12 g
Vet (waarvan verzadigd)
30 g (8 g)
Dit recept komt van Boodschappen