Fruitige kwarktaart
8 personen, 25+150 min.
Ingrediënten
- 10 blaadjes gelatine
- circa 400 kersen zonder pit (pot, op sap)
- 500 gram Melkan volle kwark
- 150 gram witte basterdsuiker
- 250 milliliter Melkan slagroom
- 100 gram Melkan boter (gesmolten)
- 200 gram amandelkoekjes of kokosbiscuitjes (verkruimeld)
- gemengd rood fruit (diepvries) (garnering)
- springvorm (24 cm ø)
Bereiden
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Giet de kersen af en vang het sap op. Verwarm 100 ml kersensap zonder te koken en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Laat iets afkoelen.
Pureer tweederde van de kersen. Meng de kwark met de kersenpuree, het gelatinemengsel en de suiker. Roer niet te lang voor een gewolkte structuur, roer goed voor een egaal roze kwark.
Klop de slagroom stijf en spatel luchtig door het kwarkmengsel.
Meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Verdeel dit koekmengsel over de bodem van de ingevette springvorm en druk met de bolle kant van een vochtige lepel glad.
Verdeel het kwarkmengsel erover en strijk de bovenkant glad. Laat de taart minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast. Garneer met het fruit.
Tips
- Vervang de volle kwark door Melkan halfvolle vanillekwark.
- Garneer de taart met cranberry's, kook deze eerst kort in een scheutje port.
- Maak een stroopwafelbodem. Verkruimel 18 stroopwafels. Verwarm licht zodat de stroop smelt en verdeel over de vorm.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
515 kcal
Koolhydraten
50 g
Eiwit
10 g
Vet (waarvan verzadigd)
30 g (19 g)
Dit recept komt van Boodschappen