Gegratineerde bloemkool met mosterd
4 personen, 15 + 15 min.
Ingrediënten
- 1 grote bloemkool
- 1 eetlepel Melkan roomboter ongezouten
- 1 grote ui, gesnipperd
- 250 ml Melkan verse slagroom
- 2 eetlepels grove mosterd
- 175 gram Melkan oude 48+ kaas geraspt
- 4 takjes tijm, gerist
- Ovenschaal, ingevet
Bereiden
Blancheer de bloemkoolroosjes 3 minuten in kokend water met zout. Giet af, laat goed uitlekken en verdeel over de ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Verhit de boter in een (steel)pan en fruit de ui minimaal 5 minuten op een lage stand. Roer de slagroom en mosterd erdoor en laat circa 3 minuten zachtjes koken. Laat de helft van de kaas al roerend smelten in de room en breng op smaak met zout en peper.
Giet de saus over de bloemkool en bestrooi met de rest van de kaas en tijmblaadjes. Gra-tineer de bloemkool in 10-15 minuten hoog in de oven. Lekker bij kip of varkensvlees.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
500 kcal
Koolhydraten
12 g
Eiwit
19 g
Vet (waarvan verzadigd)
40 g (27 g)
Dit recept komt van Boodschappen