Deel het recept:

Granenreep met kaneelkwark

6 personen, 15+25 min.
Ingrediënten
  • 250 gram muesli
  • 100 gram ongezouten gemengde noten (grof gehakt)
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 100 milliliter honing
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 500 gram Melkan kwark
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • bakplaat met bakpapier
Bereiden

Verwarm de oven voor op 170ºC.

Meng de muesli met de noten en zonnebloempitten. Voeg de honing en olie toe en roer goed.

Schep het mengsel op de bakplaat. Vorm er een vierkant (van 1-1,5 cm dik) van en druk goed aan.

Bak 20-25 minuten in het midden van de oven. Maak inkepingen voor de repen en laat afkoelen.

Breek of snijd de koek in repen.

Meng de kwark met de vanillesuiker en kaneel.

Verdeel de kwark over schaaltjes en serveer de granenrepen erbij.

Tips
  • Ook lekker crunchy in je toetje: verkruimel de repen en vorm er met de kwark laagjes van.
  • Voeg extra gehakte dadels toe aan de granenmix.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
445 kcal
Koolhydraten
48 g
Eiwit
18 g
Vet (waarvan verzadigd)
19 g (5 g)