Deel het recept:

Hazelnotenyoghurt met chocoladegranola en peer

2 personen, 20+20 min.
Ingrediënten
  • 200 gram havermout
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 4 eetlepels honing
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel cacaopoeder en extra om te bestrooien
  • 60 gram melkchocolade of pure chocolade (fijngehakt)
  • 500 milliliter Melkan yoghurt
  • 125 gram hazelnoten (geroosterd)
  • 1 peer (in plakjes)
Bereiden

Verwarm de oven voor op 150ºC.

Meng de havermout met de zonnebloempitten, 3 eetlepels honing, de olie en een snufje zout. Bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen.

Meng deze granola met 1 theelepel cacaopoeder en de fijngehakte chocolade.

Mix intussen in een blender de yoghurt met de hazelnoten, 1 eetlepel honing en een snufje zout glad. Verdeel over kommen en schep de granola erop.

Leg de plakjes peer erbij, bestrooi met een beetje cacao en serveer direct.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
0 kcal
Koolhydraten
0 g
Eiwit
0 g
Vet (waarvan verzadigd)
0 g (0 g)