Karnemelk pancakes
4 personen, 35 min.
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 2 eieren (gesplitst)
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 400 milliliter Melkan karnemelk
- 50 gram Melkan boter
- 4 klontjes Melkan boter (om te serveren)
- stroop of
- ahornsiroop
- fruit naar keuze
Bereiden
Klop de bloem met de eidooiers, vanillesuiker, bakpoeder, karnemelk en een snufje zout in een kom tot een glad beslag. Laat afgedekt 10 minuten staan.
Klop intussen de eiwitten met een snuf zout stijf in een brandschone kom. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep hoopjes beslag van circa 8 cm Ø in de pan.
Bak de pannenkoekjes in 5 minuten bruin en gaar. Keer halverwege. Serveer de pancakes met stroop, een klontje boter en fruit.
Tips
- Serveer deze pancakes met zomerfruit als frambozen en bessen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
505 kcal
Koolhydraten
68 g
Eiwit
16 g
Vet (waarvan verzadigd)
18 g (11 g)
Dit recept komt van Boodschappen