Kersentaartjes met bitterkoekjes
- 10 blaadjes gelatine
- 400 gram kersen
- 100 milliliter druivensap
- 500 milliliter Melkan vanillevla
- 100 gram witte basterdsuiker
- 250 milliliter Melkan slagroom (stijfgeklopt)
- 175 gram bitterkoekjes (verkruimeld)
- 75 gram Melkan roomboter (gesmolten)
- 6 takjes rode bessen (om te garneren)
- 6 kookringen (ingevet)
Week de gelatine in koud water. Verwijder de pitten uit 200 gram kersen en houd de andere kersen apart. Pureer de ontpitte kersen grof.
Verwarm het druivensap zonder te koken. Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme druivensap
Meng de vanillekwark met de gepureerde kersen, het gelatinemengsel en de basterdsuiker. Spatel de slagroom er luchtig door.
Meng de bitterkoekjes met de boter. Zet de kookringen op 6 borden. Verdeel het koekjesmengsel in de kookringen en druk het aan met de bolle kant van een vochtige lepel. Schep het kwarkmengsel erop en strijk de bovenkant glad.
Laat de taartjes minimaal 2 uur in de koelkast opstijven (maak ze eventueel een dag van tevoren).
Verwijder de kookringen en zet de kersen op de taartjes. Leg bij elk taartje wat rode bessen.
- Je kunt de taart ook maken in een springvorm van ø 22-24 cm of een taartring gebruiken.
- Vervang vanillekwark door volle kwark of vruchtenkwark.