6 stuks, 25 + 120 min.
10 blaadjes gelatine
400 gram kersen
100 milliliter druivensap
100 gram witte basterdsuiker
175 gram bitterkoekjes (verkruimeld)
75 boter (gesmolten)
6 takjes rode bessen (om te garneren)
6 kookringen (ingevet)
Week de gelatine in koud water. Verwijder de pitten uit 200 gram kersen en houd de andere kersen apart. Pureer de ontpitte kersen grof.
Verwarm het druivensap zonder te koken. Knijp de gelatine uit en los deze op in het warme druivensap
Meng de vanillekwark met de gepureerde kersen, het gelatinemengsel en de basterdsuiker. Spatel de slagroom er luchtig door.
Meng de bitterkoekjes met de boter. Zet de kookringen op 6 borden. Verdeel het koekjesmengsel in de kookringen en druk het aan met de bolle kant van een vochtige lepel. Schep het kwarkmengsel erop en strijk de bovenkant glad.
Laat de taartjes minimaal 2 uur in de koelkast opstijven (maak ze eventueel een dag van tevoren).
Verwijder de kookringen en zet de kersen op de taartjes. Leg bij elk taartje wat rode bessen.
Energie
580 kcal
Koolhydraten
63 g
Eiwit
11 g
Vet (waarvan verzadigd)
31 g (18 g)
Dit recept komt van Boodschappen