Krieltjes met rucolasalade en oude kaas

4 personen, 30 min.


Ingrediënten

  • 500 gram krieltjes met schil (schoongeboend)

  • 1 1/2 eetlepel olijfolie

  • 125 gram rucola

  • 200 gram Melkan oude kaas (in kleine blokjes)
  • 1 eetlepel pijnboompitten

  • 2 eieren (in partjes, hardgekookt)

  • 200 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)

  • 1 eetlepel bieslook of lente-/bosui (gehakt)

  • 1 eetlepel dijonmosterd (dressing)

  • 1 eetlepel honing (dressing)

  • 2 eetlepels citroensap (dressing)

  • 4 eetlepels olijfolie (dressing)


Bereiden

Kook de krieltjes 10-12 minuten. Giet ze af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Bak de krieltjes 4-5 minuten in een scheutje olijfolie.

Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de rucola over een schaal of borden. Verdeel de kaasblokjes en de krieltjes erover.

Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en strooi ze over de rucola. Besprenkel met de dressing.

Garneer de salade met ei, tomaat en bieslook. Maal er peper over en bestrooi de krieltjes met rucolasalade en oude kaas eventueel met een beetje zout.


Tips

  • Voeg een beetje gehakte rozemarijn toe aan de krieltjes.
  • Vervang in dit recept de pijnboompitten door pittenmix.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie

1080 kcal

Koolhydraten

53 g

Eiwit

40 g

Vet (waarvan verzadigd)

75 g (29 g)

Vezels

8 g

Zout

3,1 g

Dit recept komt van Boodschappen