Deel het recept:

Kruidkoekmousse met mango en pistache

4 personen, 25+30 min.
Ingrediënten
  • 200 gram kruidkoeken
  • 2 eiwitten
  • 200 milliliter Melkan slagroom
  • 2 mango's (geschild, in blokjes)
  • 50 gram pistachenoten (gepeld, grof gehakt)
  • 4 coupes of glazen
Bereiden

Maal de kruidkoek tot fijne kruimels en houd 50 gram apart.

Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.

Klop de slagroom lobbig en schep 150 gram koekkruimels erdoor. Spatel de eiwitten door de slagroom.

Houd enkele blokjes mango apart voor de garnering. Verdeel de rest van de mango over de coupes.

Schep de kruidkoekmousse erop en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.

Garneer voor het serveren met de overige mangoblokjes. Bestrooi de coupes met de pistachenootjes en de rest van de koekkruimels.

Tips
  • Vervang de slagroom door crème fraîche. Voeg 1 eetlepel sinaasappelmarmelade toe aan de kruidkoekmousse.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
495 kcal
Koolhydraten
57 g
Eiwit
7 g
Vet (waarvan verzadigd)
25 g (12 g)