Kwark-crème brûlée met mandarijn en rozijnen
4 personen, 20 min.
Ingrediënten
- 75 gram blanke rozijnen
- 3 eetlepels rum of sinaasappellikeur
- 312 gram mandarijntjes (uitgelekt, blik, op sap)
- 450 gram Melkan milde kwark of Melkan Franse magere kwark
- 7 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
Bereiden
Wel de rozijnen in de rum of likeur. Meng ze door de mandarijntjes en schep het vruchtenmengsel in de schaaltjes.
Verhit de ovengrill. Verdeel de kwark over de vruchten en strijk deze glad.
Strooi de basterdsuiker erover zodat de kwark helemaal bedekt is met een suikerlaagje.
Schuif de schaaltjes dicht onder de grill en laat de suiker in 2-3 minuten karameliseren. Blijf erbij en kijk of de suiker niet te donker wordt.
Tips
- Gebruik verse mandarijn of sinaasappel, zorg er wel voor dat de witte schilletjes goed verwijderd zijn.
- Vervang kwark door Griekse yoghurt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
255 kcal
Koolhydraten
44 g
Eiwit
13 g
Vet (waarvan verzadigd)
1 g (0 g)
Dit recept komt van Boodschappen