Kwark-crème brûlée met mandarijn en rozijnen

4 personen, 20 min.


Ingrediënten


Bereiden

Wel de rozijnen in de rum of likeur. Meng ze door de mandarijntjes en schep het vruchtenmengsel in de schaaltjes.

Verhit de ovengrill. Verdeel de kwark over de vruchten en strijk deze glad.

Strooi de basterdsuiker erover zodat de kwark helemaal bedekt is met een suikerlaagje.

Schuif de schaaltjes dicht onder de grill en laat de suiker in 2-3 minuten karameliseren. Blijf erbij en kijk of de suiker niet te donker wordt.


Tips

  • Gebruik verse mandarijn of sinaasappel, zorg er wel voor dat de witte schilletjes goed verwijderd zijn.
  • Vervang kwark door Griekse yoghurt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie

255 kcal

Koolhydraten

44 g

Eiwit

13 g

Vet (waarvan verzadigd)

1 g (0 g)

Dit recept komt van Boodschappen