Kwarkflip met aardbeien en granola

4 personen, 10 + 15 min.


Ingrediënten

  • 50 gram zonnebloem- of pompoenpitten

  • 100 gram ongezouten gemengde noten (grof gehakt)

  • 200 gram havermout

  • 25 gram kokosrasp

  • 1 theelepel kaneelpoeder

  • 5 eetlepels honing

  • 150 gram tuttifrutti (in stukjes)

  • 200 gram aardbeien (in stukjes)

  • 4 aardbeien (om te garneren)

  • 450 gram Melkan kwark
  • bakplaat met bakpapier

  • 4 glazen


Bereiden

Verwarm de oven voor op 180ºC.

Meng voor de granola de zonnebloempitten met de noten, havermout, kokos, kaneel en honing. Verdeel dit mengsel in een laag over de bakplaat en bak circa 10 minuten in het midden van de oven.

Voeg de tuttifrutti toe en rooster nog circa 5 minuten. Laat afkoelen en schep de granola van het bakpapier.

Schep een laagje aardbeien in de glazen met daarop een laagje kwark en wat granola. Herhaal dit en garneer de coupe met een gehalveerde aardbei.


Tips

  • Bewaar de granola die je overhoudt van dit recept in een afgesloten pot.
  • Vervang de aardbeien door kiwi en granaatappelpitjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie

740 kcal

Koolhydraten

74 g

Eiwit

29 g

Vet (waarvan verzadigd)

34 g (11 g)

Dit recept komt van Boodschappen