4 personen, 10 + 15 min.
50 gram zonnebloem- of pompoenpitten
100 gram ongezouten gemengde noten (grof gehakt)
200 gram havermout
25 gram kokosrasp
1 theelepel kaneelpoeder
5 eetlepels honing
150 gram tuttifrutti (in stukjes)
200 gram aardbeien (in stukjes)
4 aardbeien (om te garneren)
bakplaat met bakpapier
4 glazen
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Meng voor de granola de zonnebloempitten met de noten, havermout, kokos, kaneel en honing. Verdeel dit mengsel in een laag over de bakplaat en bak circa 10 minuten in het midden van de oven.
Voeg de tuttifrutti toe en rooster nog circa 5 minuten. Laat afkoelen en schep de granola van het bakpapier.
Schep een laagje aardbeien in de glazen met daarop een laagje kwark en wat granola. Herhaal dit en garneer de coupe met een gehalveerde aardbei.
Energie
740 kcal
Koolhydraten
74 g
Eiwit
29 g
Vet (waarvan verzadigd)
34 g (11 g)
Dit recept komt van Boodschappen