Deel het recept:

Kwarkflip met abrikozen

4 personen, 15 min.
Ingrediƫnten
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur
  • 150 gram chocoladebiscuits (verkruimeld)
  • 450 gram Melkan Franse magere kwark
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 4 coupes of hoge glazen
Bereiden

Wel de abrikozen in de sinaasappellikeur en het water (gebruik eventueel de magnetron: 350 Watt, 2 minuten, afgedekt). Laat de abrikozen afkoelen en halveer ze.

Verdeel de helft van de koekkruimels over 4 coupes of glazen.

Leg de helft van de abrikozen erop. Verdeel daarover de helft van de losgeklopte kwark.

Herhaal deze laagjes en koel de desserts. Bestrooi ze voor het serveren met kaneelpoeder.

Tips
  • In plaats van chocoladebiscuits zijn bitterkoekjes of bastognekoeken ook heel lekker. Vervang Franse magere kwark door milde kwark of vruchtenkwark perzik.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
405 kcal
Koolhydraten
60 g
Eiwit
17 g
Vet (waarvan verzadigd)
8 g (4 g)