Laagjesdessert met chocokoekjes, sinaasappel en stracciatellayoghurt
4 personen, 10 min.
Ingrediƫnten
- 2 handsinaasappels
- 100 milliliter Melkan verse slagroom
- 8 chocoladekoekjes (grof verkruimeld)
- 1 kilogram Melkan romige yoghurt stracciatella
- 1 theelepel cacaopoeder
Bereiden
Snijd de schil van de sinaasappels rondom af en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Houd de sinaasappelpartjes apart en vang het sap op in een kom. Giet de slagroom bij het opgevangen sap en klop met een elektrische mixer tot een stevige room.
Verdeel de helft van de koekkruimels over 4 brede glazen. Schep een laagje sinaasappelroom erop en verdeel een paar partjes sinaasappel erover. Vervolg met een laagje stracciatellayoghurt en herhaal deze stappen. Eindig met de stracciatellayoghurt en bestrooi licht met cacaopoeder.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
570 kcal
Koolhydraten
64 g
Eiwit
12 g
Vet (waarvan verzadigd)
28 g (18 g)
Dit recept komt van Boodschappen