Deel het recept:

Mangocoupe met bitterkoekjes

4 personen, 20 min.
Ingrediƫnten
  • 100 gram bitterkoekjes (grof verkruimeld)
  • 6 eetlepels amandel- of sinaasappellikeur
  • 3 mango's
  • 125 gram mascarpone
  • 250 gram Melkan magere kwark
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 25 gram amandelschaafsel
  • 4 coupes of glazen
Bereiden

Verdeel 1/3 van de bitterkoekjes over de coupes en besprenkel met 1/3 van de likeur.

Schil de mango’s. Pureer het vruchtvlees van 2 mango’s. Snijd de overige mango in blokjes of schijfjes om te garneren.

Meng de mascarpone met de kwark en vanillesuiker. Schep een laagje mangopuree met daarop een laagje mascarpone-kwark op de bitterkoekjes. Herhaal dit 3 keer.

Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan. Garneer de coupes met de mangoblokjes en bestrooi met het amandelschaafsel.

Tips
  • Vervang de mascarpone en kwark door Griekse yoghurt en vanillevla. Neem cantuccini in plaats van bitterkoekjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
495 kcal
Koolhydraten
55 g
Eiwit
13 g
Vet (waarvan verzadigd)
22 g (10 g)