Mangocoupe met bitterkoekjes

4 personen, 20 min.


Ingredi├źnten

  • 100 gram bitterkoekjes (grof verkruimeld)

  • 6 eetlepels amandel- of sinaasappellikeur

  • 3 mango's

  • 125 gram mascarpone

  • 250 gram Melkan magere kwark
  • 1 zakje vanillesuiker

  • 25 gram amandelschaafsel

  • 4 coupes of glazen


Bereiden

Verdeel 1/3 van de bitterkoekjes over de coupes en besprenkel met 1/3 van de likeur.

Schil de mango's. Pureer het vruchtvlees van 2 mango's. Snijd de overige mango in blokjes of schijfjes om te garneren.

Meng de mascarpone met de kwark en vanillesuiker. Schep een laagje mangopuree met daarop een laagje mascarpone-kwark op de bitterkoekjes. Herhaal dit 3 keer.

Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan. Garneer de coupes met de mangoblokjes en bestrooi met het amandelschaafsel.


Tips

  • Vervang de mascarpone en kwark door Griekse yoghurt en vanillevla. Neem cantuccini in plaats van bitterkoekjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie

495 kcal

Koolhydraten

55 g

Eiwit

13 g

Vet (waarvan verzadigd)

22 g (10 g)

Dit recept komt van Boodschappen