Ovenschotel met boerenkool en krokante kaasschnitzel
- 1 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
- 2 eetl. olijfolie
- 2 rode uien, gesnipperd
- 1 theel. gedroogde rozemarijn
- 2 eetl. balsamicoazijn
- 500 g boerenkool, panklaar
- 3 eieren, losgeklopt
- 50 g Melkan roomboter, in blokjes
- Nootmuskaat, gemalen
- 960 g Melkan Goudse jonge kaas 48+
- 1 eetl. (dijon)mosterd
- 50 g tarwebloem
- 100 g panko of paneermeel
- Zonnebloemolie
1. Kook de aardappels gaar in water met zout. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui circa 5 minuten. Voeg de rozemarijn toe en fruit nog 1 minuut. Voeg de azijn toe en neem de pan van de warmtebron.
2. Leg de boerenkool 4 minuten voor het einde van de kooktijd op de aardappels en stoom met het deksel op de pan beetgaar. Giet af en stamp grof. Roer de helft van het geklopte ei en de boter door de stamppot.
3. Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de gebakken uien door de stamppot en breng op smaak met peper en nootmuskaat. Verdeel de stamppot over de ovenschaal en souffleer de schotel in circa 20 minuten in het midden van de oven.
4. Snijd intussen 4 dikke plakken kaas van circa 1,5 cm dik. Bestrijk ze aan een kant met mosterd en bestuif rondom met bloem. Haal de kaasplakken door de rest van het ei en druk ze stevig in de paneermeel, tot alle kanten goed zijn bedekt.
5. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kaasschnitzels in een paar minuten aan beide kanten goudbruin. Serveer de kaasschnitzels met de boerenkoolschotel. Lekker met piccalilly en mosterd.