Plaatpizza met tonijn en kaas
- 1 zakje gedroogde gist
- 500 gram bloem en
- 2 eetlepels bloem (om te bestuiven)
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 takjes tijm (gerist)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 courgette (in dunne plakken)
- 1 blikje tonijn op water (uitgelekt)
- 12 cherry-/kerstomaatjes (gehalveer)
Voorbereiden
Neem 300 ml lauwwarm water. Meng de gist met een beetje van het water in een grote kom en laat afgedekt 5 minuten staan, tot er belletjes ontstaan. Voeg de bloem en 1 theelepel zout toe. Giet de rest van het water en 2 eetlepels olie erover en kneed met de hand of met een mixer met deeghaken in minimaal 5 minuten tot een soepel deeg. Laat afgedekt 1 uur rijzen.
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220ºC of de pizzastand. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een dunne lap, ter grootte van de bakplaat. Meng de tijm met de knoflook en de overige olie en bestrijk het deeg ermee.
Verdeel de plakjes courgette over het deeg en bestrijk opnieuw met de tijm-knoflookolie. Verdeel de tonijn en de tomaatjes, met het snijvlak naar boven, erover. Bestrooi met de kaas.
Bak de pizza onder in de oven in 10-15 minuten gaar. Bedruppel de pizza voor het serveren met de rest van de tijm-knoflookolie.
- In plaats van Melkan geraspte jong belegen kaas kun je ook Melkan geraspte pizzakaas gebruiken.