Deel het recept:

Ribbetjes met karnemelkmarinade

6 personen, 20 min.
Ingrediënten
  • 1500 gram spareribs (naturel)
  • 250 milliliter Melkan karnemelk
  • 1 theelepel zeezout
  • 2 eetlepels gemberortels (geraspt)
  • 4 teentjes knoflook (geplet)
  • 1 ui (in ringen)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 stukje citroenschil
  • 1 theelepel komijnpoeder (djinten)
  • 2 kruidnagels
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel munt
Bereiden

Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en leg het vlees erin.
Draai het een paar keer om en dek het goed af.
Laat het minimaal acht uur in de koelkast marineren. Wentel het in die tijd nog een paar keer.
Haal het vlees 2 uur voor de bereiding uit de koelkast en neem het uit de marinade.
Dep het rondom droog met keukenpapier en gril het op de barbecue.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
375 kcal
Koolhydraten
0 g
Eiwit
38 g
Vet (waarvan verzadigd)
24 g (9 g)