Roze yoghurtmousse
4 personen, 30 min.
Ingrediƫnten
- 3 blaadjes gelatine
- 2 eetlepels citroensap (vers)
- 100 gram aardbeien (rijpe)
- 100 gram frambozen
- 250 gram Melkan vanilleyoghurt
- 2 eiwitten
- 2 eetlepels poedersuiker
- staafmixer
- mixer
Bereiden
Laat de gelatine weken in koud water. Verwarm ondertussen het citroensap met 2 eetlepels water.
Knijp de gelatine uit en laat al roerende helemaal oplossen in het warme citroensap. Laat het niet koken.
Neem van de warmtebron en laat al roerende een beetje afkoelen.
Houd 1/3 deel van de mooiste vruchten apart en pureer de rest met een staafmixer.
Klop de gepureerde vruchten en het afgekoelde gelatinemengsel met een garde goed door de yoghurt.
Sla de eiwitten met een elektrische mixer lobbig en voeg dan de suiker toe. Klop tot glanzende stijve pieken.
Schep de eiwitten in delen door de yoghurt tot alles goed verdeeld en luchtig is.
Doe over in 4 schaaltjes en laat afgedekt in de koelkast opstijven. Serveer met de rest van de vruchten erop.
Tips
- Gebruik diepvries vruchten (ontdooid) in plaats van verse vruchten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
90 kcal
Koolhydraten
14 g
Eiwit
5 g
Vet (waarvan verzadigd)
1 g (1 g)
Dit recept komt van Boodschappen