Salade met biet, zalm en romige yoghurtdressing
4 personen, 20 min.
Ingrediƫnten
- 500 gram gekookte bieten (afgekoeld)
- 1 rode ui (in dunne halve ringen)
- 6 zoetzure augurken (in dunne plakjes)
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 bosje dille (grof gehakt)
- 1/2 citroen (rasp)
- 1/2 zak rucola
- 300 gram warmgerookte zalmfilets (in stukjes) of
- 300 gram gerookte zalm (in stukjes)
Bereiden
Verwijder het vel van de bietjes en snijd ze in reepjes of blokjes. Schep de uienringen, augurk, kappertjes en balsamicoazijn erdoor.
Roer voor de dressing de roeryoghurt glad met de mayonaise, de helft van de dille en citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de rucola over 4 grote borden. Verdeel de bietensalade erover en garneer met stukjes zalm. Besprenkel met de dressing. Bestrooi met de rest van de dille en maal nog wat peper erover. Lekker met stokbrood.
Tips
- Vervang de zalm in dit recept door haring of makreel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
330 kcal
Koolhydraten
12 g
Eiwit
20 g
Vet (waarvan verzadigd)
16 g (3 g)
Dit recept komt van Boodschappen