Semifreddo van stracciatellayoghurt en pistache
4 personen, 20 min + 6 uur
Ingrediƫnten
- 2 eieren, gesplitst
- 2 eetl. fijne suiker
- 600 g Melkan romige yoghurt stracciatella
- 250 ml Melkan verse slagroom
- 50 g gepelde, ongezouten pistachenoten , grof gehakt
- 6 meringueschuimpjes, grof verkruimeld
- Paasfiguren om te versieren
Bereiden
- Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een brandschone kom. Klop in een andere kom de eidooiers met de suiker in een paar minuten dik en romig. Spatel de geklopte eidooiers door de stracciatellayoghurt.
- Klop de slagroom stijf en schep door het yoghurtmengsel. Voeg de pistache en meringue toe en spatel als laatste de geklopte eiwitten rustig erdoor.
- Bekleed de cakevorm met vershoudfolie. Giet het roommengsel in de cakevorm en zet minimaal 6 uur in de diepvries.
- Schep voor het serveren bollen van de semifreddo of dien het in zijn geheel op. Lekker met geraspte chocolade of decoreer met paasfiguren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
0 kcal
Koolhydraten
0 g
Eiwit
0 g
Vet (waarvan verzadigd)
0 g (0 g)
Dit recept komt van Boodschappen