Stracciatella-tiramisu
4 personen, 30 min. + 4 uur koelen
Ingrediƫnten
- 4 blaadjes gelatine
- 200 ml Melkan slagroom
- 2 eetl. suiker
- 50 ml Melkan melk
- 450 gr Melkan halfvolle kwark stracciatella
- 1 kopje espressokoffie, afgekoeld
- 1 pak lange vingers
- 100 gr pure chocolade, gehakt
- 1 eetl. cacao
Bereiden
Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom stijf met de suiker. Verwarm de melk, knijp de gelatine uit en klop door de warme melk tot alles goed is opgelost. Giet over in een kom en klop tot de melk wat is afgekoeld. Klop de kwark erdoorheen. Spatel de slagroom door de kwark en zet afgedekt circa 30 minuten in de koelkast.
Bekleed de cakevorm met folie. Giet de espresso in een diep bord. Doop de lange vingers kort in de espresso en bekleed de bodem van de cakevorm ermee. Verdeel een derde van de chocolade erover en schep de helft van de stracciatella-kwark erop. Herhaal dit nog een keer. Bestrooi tenslotte met de rest van de chocolade en stuif de cacao erover met behulp van een theezeefje. Zet afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
0 kcal
Koolhydraten
0 g
Eiwit
0 g
Vet (waarvan verzadigd)
0 g (0 g)
Dit recept komt van Boodschappen