Deel het recept:

Taco’s met zoete aardappel, paprika en feta

4 personen, 5+20 min.
Ingrediënten
  • 2 grote zoete aardappels (schoongeboend)
  • 4 rode puntpaprika's of
  • 4 rode paprika's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bosje peterselie (grof gehakt) of
  • 1 bosje koriander (grof gehakt)
  • 1 bosje lente-/bosui (in ringetjes)
  • 100 gram Melkan feta
  • 4 tortillawraps of
  • 4 tacoschelpen
Bereiden

Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de aardappels met schil in 8 parten.
Snijd de paprika’s in de lengte door en verwijder de zaadjes. Leg de aardappel en paprika op een bakplaat en besprenkel met de olie en grof zeezout.
Rooster hoog in de oven in 15-20 minuten gaar. Neem de groenten uit de oven en snijd de paprika in reepjes.
Schep de peterselie, bosui en feta door elkaar. Warm de taco’s op en verdeel het groentemengsel en het fetamengsel erover.
Lekker met tomaten-perziksalsa en uiensalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
325 kcal
Koolhydraten
39 g
Eiwit
9 g
Vet (waarvan verzadigd)
13 g (5 g)