Tosti met tonijn en kaas

2 personen, 25 min.


Ingrediënten

  • ca. 180 tonijn (uitgelekt, blikje)

  • 4 sneeën bruin brood

  • 2 eetlepels mayonaise

  • 1/2 eetlepel verse Italiaanse kruiden (gehakt) of

  • 1/2 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden

  • 2 augurken

  • 2 plakken Melkan belegen kaas

Bereiden

Leg de sneetjes brood naast elkaar op een plank. Snijd de stukjes tonijn iets kleiner en meng er in een kom de mayonaise, Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak door.

Verdeel dit tonijnmengsel over 2 sneetjes brood. Snijd de augurken in de lengte in dunne plakjes. Verdeel ze over de tonijn en leg daarop de plakken kaas. Leg daarop de 2 sneetjes brood die niet belegd zijn.

Rooster de tosti's goudbruin in een tosti-apparaat of rooster ze in een anti-aanbakkoekenpan. Gebruik je een pan, keer ze dan halverwege even om en leg er, als ze lichtbruin zijn, even een deksel op zodat de kaas goed smelt.


Tips

  • De tonijn kan worden vervangen door zalm. Verwijder dan wel de graatjes voor gebruik.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie

390 kcal

Koolhydraten

32 g

Eiwit

14 g

Vet (waarvan verzadigd)

22 g (6 g)

Dit recept komt van Boodschappen