Vanillekwarktaart met frambozen
- 75 gram Melkan grasboter
- 300 gram tarwebiscuitjes (verkruimeld)
- 6 blaadjes gelatine
- 100 milliliter Melkan melk
- 250 milliliter Melkan verse slagroom
- 50 gram poedersuiker
- 450 gram Melkan halfvolle kwark vanille
- 250 gram frambozen
- 50 gram witte chocolade (grof gehakt)
Smelt de boter op een lage stand. Meng de koekkruimels goed met de gesmolten boter. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Druk het koekmengsel aan op de bodem van de vorm en laat afkoelen. Zet dan afgedekt in de koelkast.
Week de gelatine circa 10 minuten in koud water. Verwarm de melk tot het kookpunt en schakel dan de warmtebron uit. Knijp de gelatine goed uit en roer door de melk, tot de gelatine is opgelost. Laat al roerend afkoelen tot lauwwarm en klop door de vanillekwark.
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en spatel de kwark erdoorheen. Leg de helft van de frambozen op de koekbodem en giet de kwarkvulling erover. Laat afgedekt minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Garneer de taart met de overige frambozen en gehakte chocolade.