Deel het recept:

Vegan bananencake

4 personen, 10 min + 25 min
Ingrediënten
  • 4 (medjoul) dadels, pit verwijderd
  • 3 rijpe bananen (met kleine bruine vlekjes)
  • 50 g zonnebloemolie
  • 120 gram Melkan Haver Fraîche
  • 1 eetl. citroensap
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theel baking soda
  • 2 eetl. havervlokken
  • 2 eetl. hazelnoten, grof gehakt
  • Staafmixer
  • Cakevorm ingevet met olie en bodem bekleed met bakpapier
Bereiden

1. Verwarm de oven op 180C. Pureer de dadels en bananen, met de olie, Haver Fraîche en citroensap met een staafmixer.
2. Doe de suiker, bakmeel en baking soda in een mengkom en klop de gepureerde ingrediënten erdoor.
3. Giet het mengsel in de cakevorm en bestrooi met de havervlokken en hazelnoten.
4. Bak de cake in het midden van de oven in circa 25 à 30 minuten gaar. Eet warm, lauw of afgekoeld. Lekker met een dot geklopte haverroom.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
0 kcal
Koolhydraten
0 g
Eiwit
0 g
Vet (waarvan verzadigd)
0 g (0 g)