Verfrissende komkommersoep met yoghurt en limoen
4 personen, 10 min.
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 avocado, in blokjes
- sap van 1 limoen
- 1 cm verse gember, geschild en fijngehakt
- 200 ml Melkan yoghurt Griekse stijl 10% vet
- 6 ijsblokjes
- 1/2 bosje bieslook, fijn gehakt
- blender
Bereiden
Pureer de komkommer, avocado, limoensap, gember, yoghurt met zout, peper en ijsblokjes in de blender in 1 minuut tot een romige en gladde soep.
Giet in hoge glazen en bestrooi met de bieslook. Serveer met een dik rietje of een lange lepel
Tips
- Wanneer je blender niet zo krachtig is, kun je de ijsblokjes eerst tussen een theedoek tot gruis slaan.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
0 kcal
Koolhydraten
0 g
Eiwit
0 g
Vet (waarvan verzadigd)
0 g (0 g)
Dit recept komt van Boodschappen