Warm perentaartje met vanilleroom

4 personen, 15 + 20 min.


Ingrediënten

  • 4 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid)

  • 2 handperen (geschild, in blokjes)

  • 1 eetlepel verse tijm (gehakt) of 1 theelepel gedroogde tijm

  • 1 eetlepel verse rozemarijn (gehakt) of 1 theelepel gedroogde rozemarijn

  • 75 gram pecannoten (grof gehakt)

  • 75 gram blanke rozijnen

  • 3 eetlepels honing

  • 3 eetlepels stroop

  • 250 gram Melkan vanillevla
  • 100 milliliter Melkan slagroom (lobbig)
  • muffinbakblik (ingevet)


Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Leg in iedere holte van de vorm een plakje deeg. Of halveer het deeg, leg het kruislings in de holten en druk de deegnaden iets aan.

Meng de peer met tijm of rozemarijn, de noten en rozijnen. Schep de honing door de stroop.

Schep het peermengsel op het deeg en verdeel de honing met stroop erover.

Bak de taartjes in 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen en wip ze uit de vorm.

Spatel de vanillevla door de slagroom en serveer deze vanilleroom op de taartjes.


Tips

  • Strijk op de deegbodem een laagje amandelspijs. Vervang rozijnen door pitloze gehalveerde druiven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie

615 kcal

Koolhydraten

68 g

Eiwit

7 g

Vet (waarvan verzadigd)

35 g (16 g)

Dit recept komt van Boodschappen