Yellow bowl
2 personen, 10 min.
Ingrediënten
- 300 milliliter Melkan Griekse yoghurt of
- 100 milliliter Melkan kokosdrink
- 2 bananen (gepeld, in blokjes, ingevroren)
- 100 gram ananasstukjes
- 1/2 limoen (uitgeperst)
- 1 handje bramen (topping)
- 25 gram cruesli (topping)
- 3 eetlepels kokosrasp (topping)
- limoenrasp (topping)
Bereiden
Meng alle ingrediënten voor de bowl in de kom van een blender of keukenmachine en mix tot een smoothie.
Verdeel over 2 kommen en garneer de yellow bowl met de ingrediënten voor de topping.
Tips
- Altijd handig om in je diepvries te hebben: banaan. Zo zit je nooit met te groene of rijpe bananen en wanneer je de bevroren banaan pureert voor een smoothie(bowl) wordt deze lekker koud en wat dikker van structuur.
- Vries de plakjes of blokjes banaan wel eerst los in om een grote klont te voorkomen. Eenmaal ingevroren kun je ze in een diepvriesbakje of -zakje een paar maanden bewaren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
500 kcal
Koolhydraten
60 g
Eiwit
20 g
Vet (waarvan verzadigd)
18 g (13 g)
Dit recept komt van Boodschappen