Deel het recept:

Yoghurt-citroenmuffins

6 personen, 15+25 min.
Ingrediënten
  • 1 ei
  • 40 milliliter zonnebloemolie
  • 120 milliliter Melkan yoghurt
  • 100 gram rietsuiker
  • 1/2 citroen (rasp en sap)
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • muffinbakblik (ingevet)
Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Klop het ei met de olie, yoghurt, suiker, citroenrasp en -sap in circa 3 minuten tot een luchtig mengsel.

Voeg het bakmeel toe en meng tot een glad beslag.

Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak de muffins in de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
235 kcal
Koolhydraten
35 g
Eiwit
5 g
Vet (waarvan verzadigd)
8 g (1 g)