Yoghurt-citroenmuffins
6 personen, 15+25 min.
Ingrediënten
- 1 ei
- 40 milliliter zonnebloemolie
- 120 milliliter Melkan yoghurt
- 100 gram rietsuiker
- 1/2 citroen (rasp en sap)
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- muffinbakblik (ingevet)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Klop het ei met de olie, yoghurt, suiker, citroenrasp en -sap in circa 3 minuten tot een luchtig mengsel.
Voeg het bakmeel toe en meng tot een glad beslag.
Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak de muffins in de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
235 kcal
Koolhydraten
35 g
Eiwit
5 g
Vet (waarvan verzadigd)
8 g (1 g)
Dit recept komt van Boodschappen