Yoghurt-citroenmuffins

6 stuks, 15 + 25 min.


Ingrediënten

  • 1 ei

  • 40 milliliter zonnebloemolie

  • 120 milliliter Melkan yoghurt
  • 100 gram rietsuiker

  • 1/2 citroen (rasp en sap)

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel

  • muffinbakblik (ingevet)


Bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Klop het ei met de olie, yoghurt, suiker, citroenrasp en -sap in circa 3 minuten tot een luchtig mengsel.

Voeg het bakmeel toe en meng tot een glad beslag.

Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak de muffins in de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin.


Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie

235 kcal

Koolhydraten

35 g

Eiwit

5 g

Vet (waarvan verzadigd)

8 g (1 g)

Dit recept komt van Boodschappen