Yoghurt-roomtaart
8 personen, 20+120 min.
Ingrediënten
- 200 gram bastognekoeken (verkruimeld)
- 100 gram Melkan boter (gesmolten)
- 6 blaadjes gelatine
- 1 1/2 citroen (sap)
- 5 eetlepels suiker
- 150 milliliter Melkan slagroom
- 375 milliliter Melkan Griekse yoghurt
- circa 12 witte chocoladepaaseitjes (om te garneren)
- springvorm (20 cm ø)
- bakpapier
- vershoudfolie
Bereiden
Bekleed de vorm met bakpapier. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Druk dit deegje stevig aan op de bodem van de springvorm. Laat het hard worden in de koelkast.
Week de gelatine in koud water. Verwarm het citroensap met 1 eetlepel suiker. Knijp de gelatine uit en laat al roerend oplossen in het warme sap. Klop de slagroom met de rest van de suiker stijf.
Roer de yoghurt goed los en klop hier met een garde het gelatine-citroensap doorheen. Schep rustig de slagroom erdoor en verdeel dit over de koekbodem.
Schud even met de vorm zodat er geen luchtbellen meer zijn en dek af met folie.
Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Versier de taart met witte chocolade-paaseitjes en serveer hem in punten gesneden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
435 kcal
Koolhydraten
34 g
Eiwit
6 g
Vet (waarvan verzadigd)
30 g (19 g)
Dit recept komt van Boodschappen