Deel het recept:

Zomerse maaltijdsalade met Goudse kaas en noten

4 personen, 20 min.
Ingrediënten
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram hazelnoten
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 2 appels
  • 1 theelepel olijfolie
  • 1 kropsla (gedroogd, gewassen)
  • 1 bosje bieslook (grof gehakt)
  • 250 gram Melkan Goudse belegen kaas (in kleine blokjes, aan een stuk)
  • Voor de dressing:
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels olijfolie
Bereiden

Verwarm de oven voor op 150ºC. Spreid de noten en zonnebloempitten uit over een bakplaat en rooster 10 minuten hoog in de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen

Snijd intussen de friszure appels in 8 parten en verwijder het klokhuis. Verhit de grillpan en vet licht in met olijfolie. Gril de appelpartjes om en om in een paar minu­ten lichtbruin.

Schep in een grote kom de sla om met de bieslook, noten, zaden en gegrilde appel. Breng op smaak met zout en peper.

Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep de dressing door de salade. Verdeel de salade over 4 grote borden en garneer met de blokjes kaas.

 

Benodigdheden: grillpan

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie
580 kcal
Koolhydraten
12 g
Eiwit
20 g
Vet (waarvan verzadigd)
48 g (16 g)